Carnaval in Limburg bij de Buizers!

  • Carnaval in Limburg bij de Buizers!

    Mooi op tijd uit de veren, want vandaag staat er een lange reis op het programma. De band manoeuvreert zich naar Limburg! Nog iets specifieker: Heibloem. Er is hier een traditie die wij hier in het oosten niet vaak meemaken.

    Het gaat om een boerenbruiloft. Dit is een (nep)bruiloft tussen twee mensen die elkaar niet kennen. Zij worden uitgekozen door het carnavalsgezelschap en met toestemming (van het bruidspaar zelf) zijn zij de eregasten van het feest. Het zal dan ook om hen draaien. De ouders en getuigen zijn sterk betrokken bij de organisatie en er is een commissie die het feest organiseert. Enkele dagen voor het feest ontmoeten de twee toekomstige echtgenoten elkaar en mogen zij kleding passen. Tijdens de bruiloft is er ook een nep-ceremonie, een receptie waar het paar (ludieke) cadeaus krijgt en uiteraard ook een groot vermakelijk (carnavals-)feest.

    En voor zo een gave party moet je natuurlijk After Hourz coverband hebben!

    De nummers sloegen perfect aan. Leuke pop en rock voor het eerste deel. Het publiek genoot van hippe songs van Flemming en Lizzo en zong voorzichtig mee. Want: "je mot nie te geak doan". Maar na een aantal biertjes kwam het publiek los.
    Na de pauze zijn de echte feestnummers de revue gepasseerd. Nummers als "In De Blote Kont", een Grease-medley, "Atje voor de sfeer" en natuurlijk André Hazes. Als kers op de taart kwam daar Rowwen Heze's " Bestel Maar", want die moet natuurlijk wel gespeeld worden als je in Limburg bent! Met zelfs een gastoptreden van Wendy, die een couplet heeft meegezongen in het Limburgs.

    Met een prachtige review laten we het spetterende weekend weer achter ons en gaan we knallen in ons eigen thuisstadje Almelo, bij de examens van onze tieners op het Noordik.

    "Dank voor het fantastische feest wat jullie ons hebben gegeven!!!! Jullie optreden heeft, voor ons, de boerenbruiloft onvergetelijk gemaakt! Voor jullie,wellicht, een cultuurshock in zo een klein dorp, een onderdeel van “vasteloavend” (carnaval) mee te mogen maken. Succes met jullie band in de toekomst en wie weet tot een volgende keer. Liefs uit Heibloem: namens het hele boorebroeloft gezelschap!"

    Nou jongens... "Stek die moar in nen tuk! "(Je wordt spontaan weer 'n echte tukker na zo'n cultuurshock.. ;) )

    Gepubliceerd op: 7 februari 2024 19:31

Laatste nieuws

NAAR OVERZICHT
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙